Nieuws

Lezing bij Museumwerf Vreeswijk: “Leven en werken in de Binnenvaart”

Geboren en getogen op een binnenschip kreeg Stanny van den Akker het leven en werken in de binnenvaart met de paplepel mee. Die binnenvaart zag zij als schippersdochter en -vrouw veranderen. De vragen vanuit de wal bleven echter dezelfde. Want hoe zit dat eigenlijk als je dag-in-dag-uit met je partner op je varende eiland bent? Hoe ziet de woonruimte eruit op een schip? Of hoe gaat het met schoolgaande kinderen? En hoe onderhoud je sociale contacten? Hoe ging dat vroeger en hoe gaat dat nu?

Aan de hand van lichtbeelden, gedichten en anekdotes geeft Van den Akker u graag een kijkje achter de schermen van een groep die vaak verschilt van andere beroepsgroepen en toch ook weer zoveel overeenkomsten heeft. Van den Akker: “Schippers, het zijn net mensen!”

Voor de (oud)schippers is de lezing Leven en werken in de Binnenvaart een feest der herkenning. Voor anderen een goede gelegenheid kennis te maken met de oude en de moderne binnenvaart en met de mens erachter.

Aanvang programma: !3:00 uur
Toegang: € 5,00 p.p. (incl. een kopje koffie/thee)

I.v.m. voorbereidingen graag tijdige aanmelding via museumwerf@museumwerf.nl .

I.v.m. voorbereidingen graag tijdige aanmelding via museumwerf@museumwerf.nl

Museumwerf Vreeswijk vindt u aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein. Parkeerplaatsen beschikbaar in de omgeving. Voor info en routebeschrijving: www.museumwerf.nl.