Laatste deel restauratie Mercury wacht op corona

Het heeft even geduurd, maar de Mercury, het schip van de gelijknamige Enkhuizer scoutinggroep, is terug op eigen bodem. Het laatste deel van de opknapbeurt wacht tot na de coronacrisis.

Op de scheepswerven SRF en Multiship in Harlingen is het motorschip van de scouting sinds november twee jaar terug onder handen geweest. Het ging naar Friesland voor het onderwaterschip. Dat bleek een grotere klus dan voorzien, zodat op de werf in Harlingen door vrijwilligers uit Enkhuizen ook veel andere klussen konden worden verricht.

Gisteren, bij fraai voorjaarsweer, is de Mercury naar de loswal op Krabbersplaat gesleept. Hier moet het schip wind- en waterdicht gemaakt worden. Dan moet de ballast en tot slot de motor worden teruggeplaatst, waarna het schip nog moet worden ingetimmerd.

Maar dat werk moet allemaal wachten, want vanwege de corona ligt ook de scouting stil tot april. Vicevoorzitter Gert Jan Timmerman hoopt, zodra het weer toegestaan is, in ieder geval ballast en motor terug te plaatsen. De intimmering van het interieur zal tot na het seizoen moeten wachten, zodat de Mercury deze zomer weer als schip voor de scouting kan worden ingezet.

,,We zijn blij dat hij terug is in Enkhuizen, maar achteraf hadden we hem misschien beter nog een maandje achter slot en grendel in de werf kunnen laten liggen. Nu ligt hij in Enkhuizen en kunnen we er nog niets mee. Je wilt aan de slag, maar goed, er zijn wel ergere dingen als gevolg van corona.’’

Lees het gehele artikel op de bron: NHD premium