Koolmonoxidevergiftiging op Lemster Aak

In drie maanden gaat het twee keer mis in de Noordoostpolder: mensen op een boot lopen koolmonoxidevergiftiging op. Voor een man in Tollebeek was het maandagavond zelfs kantje boord. ,,Veel eigenaren laten de leidingen op hun boot te weinig controleren’’.

Een slecht werkende kachel werd een oudere booteigenaar uit Tollebeek maandagavond bijna fataal. Na een koolstofmonoxidevergiftiging wist hij zichzelf ternauwernood in veiligheid te brengen. Een voorbijganger zag hem uit de ‘Alle Winden’ strompelen en sloeg alarm. De man ligt in het ziekenhuis. ,,Hij heeft geluk gehad”, zegt woordvoerder Arjan Venema van de Flevolandse brandweer. ,,Gelukkig was hij voldoende bij geest om bij symptomen van de vergiftiging zijn woonboot te ontvluchten.”

Doorreis
Een dag later ligt de ‘Alle Winden’ erbij alsof er niets is gebeurd. Naast het stuurwiel staat nog een flesje Spa en ligt een bril. Binnen staat een koekenpan op het fornuis. Het jacht (volgens de website van de Stichting Stamboek Ronde en Platbodemjachten een lemsteraak uit 1979) ligt op een passantenplek.

Lees het gehele artikel op de bron: Stentor