Koningspoort wordt bezienswaardigheid

Een nieuwe trekpleister moet het worden, direct aan de Rotterdamse Oude Haven. De historische scheepswerf Koningspoort blijft behouden en wordt omgebouwd tot een toeristische bezienswaardigheid. “Rotterdammers moeten deze plek in hun hart sluiten.”

Tot nu toe was de Koningspoort aam de Oude Haven alleen toegankelijk voor scheepslui. Of althans, voor de eigenaren van de historische schepen die daar hun schip konden repareren. Daar komt verandering in nu de gemeente akkoord is gegaan met de plannen van Hendrik Jan Vos, die de werf een impuls wil geven.

“Toeristen die een kijkje willen nemen staan nu voor een gesloten poort. We gaan het openstellen. Het wordt een plek waar voor iedereen wat te doen is”, legt Vos uit.

Zo komen er rondvaarten en kleine exposities over de geschiedenis van Rotterdam. Daarover worden afspraken gemaakt met ondermeer Rederij Rotjknor en het Mariniersmuseum. Ook horeca moet nieuwe inkomsten genereren. “We hebben plannen voor een bescheiden terras; voor een kopje koffie, een lunch of een diner.” Verder ziet Vos mogelijkheden om de werf als trouwlocatie te promoten.

Lees het gehele artikel op de bron: AD, plus

RVEN
EOC