Kleurrijke zeilen trekken de aandacht tijdens de Tall Ships Races

Bezoekers van de tall ships zullen het wellicht ook hebben opgemerkt. Verscheidene schepen hebben bijzonder kleurrijke zeilen gehesen. Het maakt deel uit van het project Sail a future, waar kinderen hun gedachten over de toekomst van onze planeet schilderen op afgedankte zeilen.

Op verscheidene schepen, vooral de Belgische en Nederlandse, zijn kleurrijke zeilen gehesen. Het maakt deel uit van ‘Sail a future’, wat dan weer onderdeel uitmaakt van ‘Paint a future’, dat in 2000 is opgericht door kunstenares Hetty van der Linden. Ze schildert over heel de wereld met kinderen in achterstandsituaties.

Aan Sail a future werken dan weer zeilschepen van heel de wereld aan mee. Kinderen schilderen en schrijven hun gedachten over de toekomst van onze planeet en de oceanen op afgedankte zeilen. “Het is een idee dat we eigenlijk in 2020 al in uitvoer wilden brengen tijdens Sail Amsterdam”, vertelt Jan Vandenborne van het TS Rupel. “Maar door corona hebben we dat idee moeten laten varen. Nu pikken we het terug op en zie je de kleurrijke zeilen overal opduiken. Die zijn geschilderd in Stormkop en het is de bedoeling om ze nadien te verknippen om er boodschappentassen van te maken. Met de opbrengst van de verkoop ervan, wordt het project verder vorm gegeven.“

Lees het gehele artikel op de bron: Nieuwsblad