Kerstsfeer in havens met traditionele schepen

Het is vroeg donker en pas laat weer licht. De donkere dagen voor Kerst komen eraan! Verschillende havens met traditionele schepen doen iets extra’s met verlichting van schepen. Zo pakt Vreeswijk in december uit met kerstbomen en feestelijke verlichting. Een ommetje door het oude schippersdorp is dan een extra aanrader. In Hoorn is er op 26 november een ‘lichtjesfeest’

Kaarsjesvaart in Vreeswijk
Van 12 tot en met 16 december kunt u ’s avonds mee met de fluisterstille rondvaartboot van Museumwerf Vreeswijk. Er wordt ook gevaren op woensdag 14 december tijdens Kaarslicht-in-Vreeswijk, het sfeervolle lichtjesevenement, wanneer ’s avonds de straatverlichting is gedoofd en tienduizenden kaarsjes en waxinelichtjes het dorp sprookjesachtig verlichten. De kaarsjestocht duurt ongeveer 20 minuten. Inschepen kan langs de lage loswal aan de Dorpsstraat naast de Oranjebrug. Vaar mee! Boek deze vaartocht vanaf 20 november via www.museumwerf.nl.

Lichtjesfeest in haven van Hoorn
In Hoorn vieren ze op 26 november een lichtjesfeest in de haven met traditionele schepen. Met vele kinderen lopen en varen ze langs de schepen en roepen de schipper aan om de kerstlichtjes te ontsteken. De tocht start op de Karperkuilkade en onder begeleiding lopen ze door de binnenhaven, langs het Hoofd naar het Oostereiland tot aan het Centrum Varend Erfgoed. Daar warmen we lekker op met chocomel of glühwein! Er is vuur en muziek en er kunnen marshmallows geroosterd worden. We hopen dat het een fantastische avond wordt, dus trek een dikke jas aan, neem je lampion mee!
Kijk hier voor meer info over het lichtjesfeest in Hoorn

Foto: Kerstsfeer in Vreeswijk, foto Museumwerf