Kempenaar als varend woonschip Robbedoes

Wim en Anneke Robertsen wonen sinds 2016 op de Robbedoes, een tot varend woonschip omgebouwde Kempenaar. De voormalige schippersroef fungeert nu als Bed & Breakfast.

Het was het lege nest-syndroom. Toen in 2012 hun twee kinderen het huis uitgingen en de hond des huizen overleed, vond Anneke Robertsen (1966) het tijd voor haar en haar man Wim Robertsen (1965)om het roer om te gooien. Alleen dacht ze bij die nautische uitdrukking nog niet direct aan een schip. Ze vond het gewoon tijd voor reuzin. Eerst dacht ze aan wonen aan het water, later óp het water. Na een voorbereidingstijd van twee jaar wisten ze wat ze wilden: een binnenvaartschip dat ze konden ombouwen tot woonschip.

In juni konden ze in Amersfoort een ligplaats aan de Eem kopen met een oude sleepboot erbij, die ze inmiddels hebben verkocht. Toen hadden ze plek voor een schip van 34 bij 6.60 meter. Via scheepsmakelaar Piu Allegro vonden ze de kempenaar Senang, het tweede schip dat ze bezichtigden.

“Het klinkt wat soft, maar we waren op slag verliefd”, zegt Anneke. “Het is een Duivendijker en we zagen meteen de mooie, ronde details.”

Lees het uitgebreide artikel van Heere Heeresma jr. op de bron: Scheepvaartkrant pagina 15

Foto: Corine Nijenhuis

EOC
RVEN