Kampen dreigt 3 ton subsidie mis te lopen voor Koggewerf

Komt 300.000 euro aan provinciale subsidie voor de metamorfose van de Koggewerf in gevaar? Voor 1 juli moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Maar dat lukt niet, verzekert burgemeester Bort Koelewijn. De gemeente Kampen vraagt Overijssel om meer tijd.

Hoewel de metamorfose van de Koggewerf in een Maritiem Erfgoed Centrum jaren geleden al in gang is gezet, moet er nog veel gebeuren. Tot nu toe zijn alleen de oude Buitenhaven verandert in een historische haven, met plek voor de Kamper Kogge en botters, en is een botenloods gebouwd.

De lijst met werkzaamheden die voor 1 juli moeten zijn afgerond is een stuk langer. Grootste knelpunt is volgens Koelewijn het vestigen van horeca in de vervallen panden bij de entree naar de Koggewerf. Er is interesse, maar het lukt zeker niet om voor 1 juli draaiende horeca in de woningen te hebben, weet Koelewijn. Zo moeten de huizen nog flink verbouwd worden. ,,Mogelijk kan het realiseren van deze horeca buiten de subsidie geplaatst worden”, zegt Koelewijn.

Verleden tot leven
Voor Kampen staat een subsidie van 310.000 euro op het spel. Dat bedrag draagt Overijssel bij om de Koggewerf te transformeren in het Maritiem Erfgoed Centrum. Een plek waar het verleden van de Hanzestad tot leven moet komen. Kampen investeert zelf 642.500 euro in het gebied.

Lees het gehele artikel op de bron: de Stentor

EOC
RVEN