Jan Lock kon zijn Terra Nova nog niet aan de straatstenen kwijt

Bij de bouw van de Terra Nova in 1929 kreeg het schip de bijnaam ‘Parel van de Rijn’. Levien Hooglander uit Woudrichem liet het luxe-motorschip bouwen op scheepswerf De Hoop in Leiden en koos voor een 240 pk Deutz motor. Zeker in de crisisjaren een unicum.

Anno 2019 vaart de 90-jarige Terra Nova als verenigingsschip van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig(LVBHB).

Schipper Jan Lock (68 jaar) plukt nog altijd de vruchten van die luxe bouw. ‘Er zit nergens roest onder’, zo weet hij te vertellen in de stuurhut, terwijl hij koffie schenkt in kopjes met een afbeelding van de Terra Nova.

Originele staat
Door de jaren heen bracht hij het schip helemaal in originele staat terug. Zo is het interieur van de woning bijna geheel authentiek met warm houten betimmeringen, een granieten aanrecht en prachtige glazen slaapkamerdeuren. ‘Het werd een uit de hand gelopen hobby. De aankoopvan het schip is mijn slechtste investering ooit. Maar ik kwam in die tijd in aanraking met de LVBHB, die het schip wel als verenigingsschip wilde gaan gebruiken.

Lees het uitgebreide artikel van Hannie Visser-Kieboom in de papieren of digitale Schuttevaer , alleen voor Schuttevaer-abonnees

RVEN
EOC