Nieuws

Jack Sparrow arriveert jaar te vroeg voor 7e editie DelfSail

Jack Sparrow, de iconische hoofdrolspeler uit ‘Pirates of the Carribean’, heeft zich vergist en komt een jaar te vroeg voor DelfSail. De onderstaande video met Jack Sparrow is gemaakt door het bestuur van de Stichting DelfSail en kondigt daarmee de 7e editie van DelfSail aan. Over precies een jaar, op 13 juni 2024 start het tweede grootste Sailevenement van Nederland in Delfzijl. De ‘Sail In’ vanuit de Eemshaven naar Delfzijl start op donderdag 13 juni 2024, en de ‘Sail Out’ staat gepland op zondag 16 juni 2024.

Safe the date: DelfSail 2024 van 13 tot en met 16 juni 2024

500.000 bezoekers
In 2016 vond de vorige editie van DelfSail plaats. Maar liefst 500.000 bezoekers kwamen op het evenement af. DelfSail kent een lange traditie. Het evenement wordt volgens de internationale regels van de STI (Sail Training International) georganiseerd. Daarbij ligt een belangrijk accent op het werven van trainees, internationale samenwerking binnen de wereld van de tall ships en een gezamenlijke inspanning om de mooiste van deze schepen naar Delfzijl te brengen.

Gratis toegankelijk
DelfSail heeft een geheel eigen karakter en staat bekend om haar warme en informele sfeer. Dit grootschalige evenement, dat altijd gratis toegankelijk is en deze traditie ook in 2024 voortzet, is geliefd bij bezoekende schepen vanwege haar ligging naast het centrum. De grote vraag is welke tallships in de haven van Delfzijl te bewonderen zijn in 2024. Op dit moment is nog geen schip vastgelegd. Maar er is geen sprake van zenuwen bij de organisatie, zegt voorzitter Gerard Beukema op Radio Noord.

Schepen en entertainment
DelfSail is niet alleen bekend om de exotische schepen die de stichting in voorgaande edities heeft weten te verwelkomen, maar ook om de optredens van populaire artiesten. Het biedt een klinkend publieksprogramma voor alle leeftijden, waar jong en oud van kunnen genieten. Daarnaast houdt DelfSail rekening met kwetsbare mensen, ouderen en speciale doelgroepen, zodat het evenement toegankelijk is voor iedereen.

Internationaal karakter
DelfSail heeft een internationaal karakter en omarmt de bezoekende bemanningen, soms zelfs letterlijk. Het evenement creëert een optimale gelegenheid voor culturele uitwisseling en verbroedering tussen verschillende nationaliteiten. Dit succesvolle evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van honderden bevlogen vrijwilligers en vele betrokken sponsoren, die met hun passie en toewijding bijdragen aan de unieke atmosfeer van DelfSail.

Zie voor meer informatie de officiële website

  • Afbeelding: Delfsail 2016, foto Lars van der Heide Wikimedia, CC BY-SA 4.0