Inloopbijeenkomst over historische haven in Hoogkerk

Aan de U.T. Delfiaweg in Hoogkerk komt een historische haven. Deze straat ligt langs het water van het Hoendiep. Inwoners van Hoogkerk kwamen met het idee om hier een aantal (waarschijnlijk zes) ligplaatsen te maken waar historische schepen kunnen aanmeren. Het gaat om markante schepen met een verhaal, zoals sleepboten, vrachtschepen en zeilschepen. De schepen en hun bewoners presenteren hun verhaal en liggen maximaal drie maanden in Hoogkerk. Daarna varen ze weer door naar een andere historische haven.

De historische haven komt een stukje ten westen van de Jan Altinkbrug, bij twee bochten in het Hoendiep. Dinsdag 21 mei is er een inloopbijeenkomst over dit plan, tussen 17.30 en 20.30 uur in het dorpshuis aan de Zuiderweg 70-4 in Hoogkerk.

Maximaal drie maanden

De schepen en hun bewoners presenteren hun verhaal. Bijvoorbeeld het schip ‘Maria’, dat is gebouwd in 1929. Nadat het in de jaren 70 of 80 uit de vaart werd gegaan omdat het te klein werd om een inkomen uit het schip te halen, werd het omgebouwd tot een varend woonschip.

De boten liggen maximaal drie maanden in Hoogkerk. Daarna varen de schepen weer door naar een andere historische haven.

Kijk voor meer informatie op schepencarrousel.nl.

EOC
RVEN