In oktober beginnen de werkzaamheden voor de bouw stadhuis Willemsoord

Bouwbedrijf Friso BV uit Sneek gaat het stadhuis op Willemsoord bouwen. Het bedrijf begint in oktober met de voorbereidende werkzaamheden. Er was veel weerstand tegen de bouw, ondermeer omdat de betreffende gebouwen dicht tegen de helling van de Museumhaven Willemsoord liggen, en de werkzaamheden ongetwijfeld hinder gaan opleveren. Ook andere werkzaamheden aan de kade van de Museumhaven kunnen overlast geven en daardoor wellicht beperkt gaan worden in de toekomst. Gebouw 66 was ondermeer de plek van de Traditionele Schepen Beurs.

Op dinsdag 28 september heeft een zaak gediend om een voorlopige voorziening. De rechter heeft de indiener echter niet-ontvankelijk verklaard. Daarmee is de weg vrij om de bouw te starten.”

Goede zaak
Wethouder Michiel Wouters vindt het ’een goede zaak dat er voortgang is in het project stadhuis’. ,,De selectie van de aannemer is een belangrijke stap. Ik kijk uit naar de komende periode waarin Aannemingsmaatschappij Friso B.V. zal gaan werken aan het nieuwe stadhuis.”

Het nieuwe Helderse stadhuis komt op de monumentale voormalige Rijkswerf Willemsoord, in de gebouwen 66 en 72. Gebouw 66, de voormalige mastenloods, vormt straks het publieke en politieke hart. Daarin komen behalve de raadszaal en de publieksbalies ook een trouwzaal. Gebouw 72, voorheen onder meer een zeilmakerij, wordt de werkplek voor ambtenaren en het college van burgemeester en wethouders. De bouw van het nieuwe stadhuis moet in 2023 zijn afgerond.

Afbeelding: Gebouwen 66 (links) en 72 (midden) nabij de helling, © WvD