In de boot genomen: Rondvaartvergunning stopt

Arno Koningstein, met zijn rederij Cruise With Us eigenaar van twee klassieke salonboten, heeft een brief van de gemeente Amsterdam gekregen. ‘Het is een verschrikkelijke brief, want in 2022 moet ik stoppen. Onze exploitatievergunning gaan ze gewoon intrekken. Ik kan geen kant op, dit is het einde van mijn bedrijf.’

Om aan een Brusselse richtlijn te voldoen, trekt Amsterdam in verschillende rondes de permanente rondvaartvergunningen in en vervangt die voor tijdelijke. De huidige vergunninghouders mogen een tijdelijke vergunning aanvragen, maar de criteria veranderen en ook nieuwe partijen mogen zich inschrijven.

Zo groot mogelijk
Tommy van Riet, eigenaar van rederij Private Boat Tours en de nieuwe voorzitter van de Verenigde Rederijen Amsterdam, heeft een overzicht gemaakt waaruit blijkt dat de kleine reders de grootste klappen krijgen. Kleinere historische scheepjes dreigen te verdwijnen.

Lees het gehele artikel met clip op de bron: Schuttevaer.nl, alleen voor abonnees

De Amsterdamse verslaggever Heere Heeresma maakt korte video’s (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Zijn ‘clips’ zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

EOC
RVEN