Huizer botter HZ4 vraagt de aandacht

Druipend hangt de HZ 45 in de kabels. Voorzichtig manoeuvreert de hijsmachine de Huizer botter boven de dieplader. Dit alles om er zaterdagochtend in alle vroegte mee naar de markt te kunnen rijden.

Schipper Pieter van Gestel houdt alles goed in de gaten. ,,We hebben de mast al neergehaald, we kijken of we die op de markt rechtop kunnen zetten. Laten staan was geen optie. De bomen zijn al te dicht naar elkaar toegegroeid’’, zo leerde een inspectie van de route. Want het is nogal een operatie om de Huizer botter van de Huizer Jachthaven ’t Huizerhoogt naar de Havenstraat bij de markt krijgen. Toch verwacht Van Gestel geen problemen. ,,We hebben het allemaal goed voorbereid.’’

De hele operatie wordt opgetuigd om aandacht te vragen voor de Stichting Huizer Botters. Door de coronacrisis is de organisatie in zwaar weer geraakt. Alle evenementen waar normaalgesproken inkomsten van komen zijn afgelast. Er is wel steun van de gemeente, maar er is meer nodig. Daarom proberen de vrijwilligers van de stichting de komende weken overal donateurs te werven, om de vier schepen die er in beheer zijn, goed te kunnen onderhouden.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD

Lees ook het uitgebreide artikel met video op NHNieuws

Of lees het artikel in het NHD

Foto: still uit video van NHNieuws