Hiswa te Water 2021 gaat niet door!

Op maandag 16 augustus om 17:00 uur, is na overleg met de desbetreffende instanties, geconcludeerd dat de 2021 editie van de Hiswa te Water – zoals de organisatie die graag georganiseerd had willen hebben – onder de huidige regelgeving van het rijk niet mogelijk is. Dit is een teleurstelling nu de voorbereidingen voor de beurs al in volle gang waren in de Bataviahaven van Lelystad. De beurs zou plaats vinden van 1 tot en met 5 september.

Samen met de Gemeente Lelystad is geprobeerd een modus te vinden waarin onze exposanten optimaal tot hun recht kunnen komen en bezoekers een volwaardige beursbelevenis kunnen ervaren. Alleen dan kan er voor alle partijen een goede watersportbeurs garanderen. Helaas is dat niet mogelijk gebleken.

Voor de organisatie, exposanten en andere betrokken, maar natuurlijk ook voor alle watersportliefhebbers, is het een grote teleurstelling dat dit grote watersportevenement weer geen doorgang kan vinden. Ook de jubileumviering van Zeekadetkorps Nederland, die op 4 september in Lelystad zou worden gevierd, is geannuleerd. Het Zeekadetkorps bestaat dan 65 jaar.

De organisatie van Hiswa te Water gaat nu aan de slag met de voorbereidingen voor de 2022 editie van de beurs, die van 31 augustus tot en met 4 september 2022 in Bataviahaven Lelystad zal plaatsvinden.