Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’ ook op ‘Furieade’

Tijdens de ‘Furieade’ in Maaslsuis zal een kraam van de Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’ staan, waarin alle informatie beschikbaar is over de bouw van de trekschuit ‘Zorg en Vlijt’. Tevens zullen daar voorwerpen te zien en te koop zijn. Deze worden op de werf gemaakt uit resthout van de Snik – zijnde Deens eikenhout – waarin een brandstempel van Den eerste Snik is verwerkt. Van het resthout zijn ook zakken Open Haard-hout beschikbaar voor verkoop. De opbrengst van de voorwerpen en het Open Haard-hout komen ten goede aan de bouw van de Snik!

Via de kraam zullen er door Peter Farla, huisfotograaf van de werf, portretten – al dan niet van familie en/of vrienden – gemaakt worden tegen een achtergrond van een trekschuit in de vlieten, waarbij op de voorgrond de gefotografeerde personen staan die de trekschuit trekken. De foto’s kosten € 10.00 en zijn zo mogelijk dezelfde dag af te halen. Hierbij is ook de mogelijkheid om deze direct in een op de werf gemaakte fotolijst, voorzien van het brandmerkteken van Den eerste Snik, op te nemen tegen een vergoeding van € 5,00. Deze opbrengsten komen exclusief het materiaal voor de foto ten goede van Den eerste Snik!

Bezoekers aan de Furieade zijn van harte welkom bij de Historische Scheepswerf ‘Zorg en Vlijt’ (P.J. Troelstraweg 2, Maassluis).

Kijk hier voor meer info