Historisch schip gezocht in Düsseldorf

Voor de aankleding van de Rijnpromenade in Düsseldorf zoekt het Scheepvaartmuseum een historisch schip zoals dat vroeger ook op de Rijn heeft gevaren. Het huidige schip is geen historisch schip en in slechte staat.

Vijfentwintig jaar geleden werd in Düsseldorf de nieuwe promenade aan de Rijn geopend. Het oude havenbekken is in de contouren nog aanwezig als vijver, met daaronder een parkeergarage. Het heeft geen verbinding met de Rijn en heeft slechts 40 cm waterdiepte.

Voor de opening van de promenade werd er een schip in geplaatst. Dit schip kwam uit Nederland. Het werd later geschonken aan het Scheepvaart Museum. Het schip lijkt weliswaar op een Waal- of kuilschokker, maar bleek geen origineel historisch schip te zijn. Het schip is in verval geraakt en zal worden gesloopt.

Het Scheepvaartmuseum Düsseldorf is nu op zoek naar een geschikt schip voor deze haven. Het oude schip is 15 meter lang en ruim 5 meter breed. Een nieuw schip mag kleiner zijn. Daarom hier de vraag of iemand kan helpen aan een schip:

  • een historisch schip dat ook over de Neder-Rijn reisde,
  • dat in goede staat is
  • betaalbaar is
  • zo klein mogelijk, hierdoor goedkoper in conservering dan het huidige schip

Wie bij deze zoektocht wil helpen kan contact opnemen met Dr. Annette Fimpeler, Wissenschaftliche Leiterin SchifffahrtMuseum
Tel. +49-(0)211-89-90438
E-Mail: annette.dr_fimpeler@duesseldorf.de