Historisch Duits zeilschip zinkt na botsing met containerschip op Elbe

Op de Duitse rivier de Elbe is een historisch zeilschip gezonken na een botsing met een containerschip. Zeker zeven mensen raakten gewond, van wie twee ernstig, meldt de politie.

De aanvaring was bij de stad Stade, ongeveer 40 kilometer ten westen van Hamburg. Het zeilschip, de No. 5 Elbe, is gebouwd in 1883. Het containerschip, de 141 meter lange Astrosprinter, voer onder Cypriotische vlag.

Volgens de politie hebben de 43 opvarenden van de zeilboot geluk bij een ongeluk gehad. De reddingsbrigade en de brandweer zagen de aanvaring toevallig gebeuren, omdat ze vanwege een eerdere melding al in de buurt waren. Daardoor kon de reddingsoperatie meteen beginnen, terwijl het normaal ongeveer een kwartier duurt voordat de reddingsdiensten op het water zijn.

Het 37 meter lange zeilschip kon niet meer worden gered en zonk naar de bodem van de rivier. Alleen de masten steken nog uit boven het water. De oorzaak van de aanvaring is nog niet bekend. Uit onderzoek van de waterpolitie is al wel gebleken dat het containerschip met een loods aan boord de stuurboordskant van het vaarwater aanhield. Verder onderzoek wordt nog gedaan. De berging van het schip is maandag gestart.

De No. 5 Elbe was net voor ongeveer 1,5 miljoen euro opgeknapt. Nog geen twee weken geleden werd het schip weer in de vaart genomen, waarna de reder op Twitter schreef: “Eindelijk weer terug in de thuishaven.”

De Loodsschoener “No. 5 Elbe” heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Ze werd gebouwd in 1883 in de Stülcken scheepswerf in HamburgEn heeft tientallen jaren loodsen naar schepen gebracht op de Noordzee. Na de ontmanteling van de “No. 5 Elbe” in de jaren 1920 werd ze verkocht naar de Verenigde Staten. Voor de auteur en avonturier Warwick Tompkins en zijn familie diende het schip als een drijvende woning. Tompkins voer meerdere keren over de Atlantische Oceaan en memoreerde het schip, dat toen “Wander Bird” heette, met boeken en films. Sinds 2002 was de schoener terug in Duitsland en voer hij dagtochten met gasten.

Het schip werd volledig gerestaureerd in Denemarken. Ongeveer tweederde van de spanten moest worden vernieuwd, samen met de gehele kiel en de gehele huid. Vrijwilligers hielpen met de restauratie, die begon in september 2018. Ongeveer 1,5 miljoen euro heeft het werk in totaal gekost. Het geld kwam van onder meer van de federale overheid, de stad Hamburg en particuliere donoren.