Hier in Kampen moet de IJsselkogge komen

Het duurde even, maar het hoge woord is er eindelijk uit: als het aan het stadsbestuur ligt krijgt de IJsselkogge een plek op het Van Heutszplein. Dat is donderdagochtend bekendgemaakt. De verwachting is dat het scheepswrak op het Van Heutszplein zorgt voor een flinke boost voor het toerisme. De kosten van de plannen worden geschat op zo’n 2,5 miljoen euro.

De IJsselkogge werd in 2016 uit de IJssel bij Kampen gelicht. Sindsdien wordt het wrak in Lelystad geconserveerd. Eind 2024 is dat proces klaar, waarna het scheepswrak terugkeert naar Kampen.

Op dit moment doet het Van Heutszplein dienst als parkeerplaats en evenementenlocatie. De voornaamste vrees bij de keuze voor een paviljoen op het stadsplein was dat dat zou leiden tot een nog hogere parkeerdruk in de binnenstad. Maar dat leed lijkt na een aanpassing van het plan te overzien: er zullen straks ‘circa vijf parkeerplekken’ minder beschikbaar zijn, schrijven wethouders Bas Wonink en Richard Boddeus aan de raad. Van het evenemententerrein gaat dertig procent verloren.

Lees het gehele artikel op de bron: Stentor, alleen voor abonnees