Scheepspost

Lees al het nieuws voor en over het Varend Erfgoed

Scheepspost

Het Scheepvaartmuseum wint VriendenLoterij Museumprijs 2022

Met ongekende trots mag Het Scheepvaartmuseum zich de winnaar noemen van de VriendenLoterij Museumprijs 2022 met als thema ‘Beste buur’. Wat een eer en wat een prachtige waardering voor ons museum. We bedanken iedereen die op ons gestemd heeft en ook al onze buren, vrienden & gewaardeerde partners die ons hebben geholpen om de campagne zichtbaar te maken. Met de prijs gaan wij onze droom realiseren: de meerjarige programmalijn Thuishaven. Thuishaven vindt plaats ín het museum maar ook daarbuiten, op het water. Want wij geloven heel sterk: water verbindt verbinden. Want waar mensen varen, komen werelden samen.

Een spannende strijd
De afgelopen weken was het zowel voor Het Scheepvaartmuseum als het Stadsmuseum Harderwijk en het Centraal Museum Utrecht een spannende tijd. Alle drie hebben op eigen wijze campagne gevoerd om zoveel mogelijk publieksstemmen te genereren om die felbegeerde €100.000,- te winnen om hun museumdroom waar te maken.

Algemeen directeur Michael Huijser: “Het winnen van dit geldbedrag is niet alleen een kroon op ons werk van afgelopen jaren, het is ook het startpunt voor het verwezenlijken van onze droom. We willen met dit bedrag Het Scheepvaartmuseum nog meer een plek van de buurt maken. Een echte Thuishaven waar een divers publiek zich dagelijks thuis kan voelen. Als buurtgenoot verbinden we omwonenden, collega-instellingen in de buurt, organisaties en bedrijven en lokale overheid. Deze missie is onze leidraad voor de toekomst en zal de basis blijven van onze publieksprogrammering, culturele activiteiten en partnersamenwerkingen”.

Lees het gehele artikel op de bron: Scheepvaartmuseum