Nieuws

Het Grachtenfestival Meppel zit er weer op

Aan de fraai versierde historische schepen lag het niet, aan het programma ook niet en aan de vrolijkheid van de bestuursleden en vrijwilligers al helemaal niet. Maar dat zonnetje, dat juist altijd zo gewenst is op een festival, deed nu wel heel erg z’n best. Enkele vrijwilligers vonden zaterdagmiddag dat ze toch zeker niet mochten klagen met het weer. „Maar”, zeiden de twee, „misschien is het toch nét een graadje te warm.”

De temperaturen van rond de dertig graden maakten dat het aantal bezoekers in de stad overduidelijk minder was dan andere jaren. Het was rustiger op de grachten, rustiger bij de sluis en rustiger op de Stoombootkade.

„Het was warm, maar het was te doen”, concludeerde bestuurslid van het Grachtenfestival Ronald Biemolt na drie dagen. „Als het drie dagen regent zeg je ook: ‘Het was niks’. Natuurlijk, het aantal bezoekers was minder, dat hebben wij ook gezien, maar op ieder moment van de dag waren er mensen in de stad. Mensen kunnen ervoor kiezen om helemaal niet te komen of iets minder lang. Velen hebben voor dat laatste gekozen, dat doet ons goed. Ook op het kindereiland was het rustiger, maar er waren wel constant kinderen. Doordat zich gelukkig op het laatst vrijwilligers hebben gemeld, konden alle kinderactiviteiten doorgaan.”

Young Solar Challenges
Zeker níet rustiger was het bij de Schuttevaerhaven en op de Prins Hendrikkade (Buitenhaven). Daar werden de Young Solar Challenges gehouden, races met boten die zich op zonne-energie voortbewegen. In de Schuttevaerhaven gebeurde dat met radiografisch bestuurbare bootjes, in de Buitenhaven met grotere, bemande boten. En fanatiek geracet werd er zeker.

Lees het gehele artikel op de bron: Meppeler Courant alleen voor abonnees