Het gaat Havenfestival IJmuiden voor de wind

Het Havenfestival IJmuiden vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van de havens, de visserij en kunst en cultuur. Neem deze dagen een kijkje op de vele schepen die aan de kade liggen, geniet van lokaal en professioneel entertainment, laat je verrassen door kunst, maak een rondvaart met één van de nautische dienstverleners en geniet van Noordzeevis uit IJmuiden.

Havenfestival IJmuiden is hét podium van onze regio voor de scheepvaart, visserij, industrie en lokale kunst en cultuur. Traditioneel trekt het evenement over twee dagen gemiddeld 25.000 bezoekers uit de regio en ver daarbuiten. Een familie-evenement waar voor iedereen iets te zien én te doen is. Een plek waar je de veelzijdigheid van onze regio kunt ontdekken, proeven en beleven. Waar deuren opengaan die normaal gesloten blijven. Er is een markt en er worden podia gevuld met alleen maar lokale talenten. Het Havenfestival IJmuiden is een nautisch, cultureel festival en het visitekaartje van IJmuiden en Velsen.

Nautisch
Op het Havenfestival kunnen de schepen natuurlijk niet ontbreken. De kade ligt het hele weekend vol met verschillende soorten schepen. Kom vooral langs om deze indrukwekkende schepen van dichtbij te bekijken en neem een kijkje op de replica van het schip van Willem Barentsz, de Witte Swaen en het prachtige tallship de Morgenster.

Kijk hier voor meer info