Het Dutch WoodenBoat Festival 2021

De organisatie achter de Jutterhavendagen en het Dutch WoodenBoat Festival zijn bij elkaar gekomen en hebben overleg gehad: Gezien de omstandigheden gaan we dit jaar geen festival organiseren!

Er treedt een pauze in van een klein jaar voordat u weer van ons hoort. We staan stil bij de gevolgen maar ook bij de slachtoffers. Niet alleen de mensen die eraan zijn bezweken maar ook de mensen die er hard mee geconfronteerd zijn. Medewerkers in vooral ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere instellingen hebben keihard geknokt en hopen op een grote en brede, ruimhartige waardering. Samen met hen weer open om kunnen gaan is mijn grootste wens voor deze komende lentemaand! Dat de regering passende maatregelen neemt om herhaling te voorkomen, zou vanzelf moeten spreken! We wachten dat af.

Bedrijven die nu hun deuren gedwongen dicht moeten houden en maar hopen dat zij dit economisch overleven houden hun hart vast. Ik hoop tezamen met hen dat aan deze maatregelen niet nog langer wordt vastgehouden en dat zij binnenkort weer vrij mogen ademen, iets dat letterlijk goed is tegen welk virus dan ook: zonlicht en frisse lucht! Goed dat de zomer eraan komt.

De HoutenBoot Verloting gaat echter nog steeds door
Ware het niet voor het virus, dan was ik nu onderweg naar Costa Rica om samen met de groep ecologische vissers van Costa Pajaros, bij Astillero Ceiba weer een houten vissersboot te bouwen. Dit om hen onafhankelijk te maken van de plastic boten cultuur.

Indien jullie dit een warm hart toedragen, dan nodig ik jullie uit om je lot ook in eigen hand te nemen. Het ergste dat je kunt gebeuren is het winnen van bovenstaande boot, een oud olympische klasse Sharpie van 6 meter, gebouwd in 1933, totaal gerestaureerd in 2000 en nu in zeer goede staat en gedoneerd door Bob van den Hoogen. De boot komt met geremde PEGA trailer, meetbrief + wedstrijdzeilen maar ook toerzeilen en dekzeil. Ze is helemaal kompleet, vaarklaar!

Deze verloting kan helemaal op gepaste afstand en wanneer je gewonnen hebt, kom je r pas na de crisis halen. De loten: 100 stuks a €25 en de netto opbrengst gaat naar een goed maritiem houten boten doel! (Sailcargo.org)

Stuur me een mail als je mee wilt doen!

Bert van Baar, Dutch WoodenBoat Festival