Hester Postma wordt nieuwe directeur bij Fries Scheepvaart Museum

Hester Postma (42) uit Leeuwarden wordt de nieuwe directeur van het Fries Scheepvaart Museum in Sneek. Ze begint op 1 juni met haar nieuwe functie. Postma is historicus en werkt al 20 jaar bij het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL), de afgelopen jaren als projectleider. Ze was onder andere verantwoordelijk voor het ‘paviljoen Liwwadders’ in de Prinsentuin in 2018 tijdens Culturele Hoofdstad.

Postma is geboren in Sneek en is blij met de nieuwe functie. “Als geboren Sneker en als historicus, heb ik het Fries Scheepvaart Museum altijd een warm hart toegedragen. Het is een prachtige uitdaging om een vervolg te geven aan de inspanningen die Meindert Seffinga voor het museum heeft geleverd. Ik kijk er ontzettend naar uit om aan de slag te gaan met het vernieuwen van de collectiepresentatie en het museum samen met het team, de vrijwilligers en de bestuursleden, klaar te stomen voor de toekomst.”

Postma hoopt dat ze het Fries Scheepvaart Museum een ‘upgrade kan geven. “Het museum staat als een huis. De collectieregistratie is op orde, die is op de website ook voor iedereen te bekijken. Er zijn sterkte educatieve programma’s voor het onderwijs. En het museum is tien jaar geleden helemaal verbouwd: verschillende panden aan het Kleinzand zijn met elkaar verbonden. Maar toen is ook de huidige presentatie neergezet. Ik wil niet per se de hele boel op de schop gooien. Maar als ik over een maand ga beginnen, wil ik wel meer kijken hoe we de presentatie wat meer naar het heden kunnen trekken.”

Postma volgt Seffinga op, die onlangs directeur werd van het Historisch Centrum Leeuwarden.

Foto: Fries Scheepvaart Museum