Nieuws

Help skûtsje ‘De Tiid Sil ’t Leare’ aan een nieuwe mast

De Amsterdamse Studenten Zeil Vereniging Orionis organiseert op vrijdag 14 juni een benefiet evenement, de ‘BeneTiid’ borrel. De reden voor dit benefiet is de mast van hun skûtsje De Tiid Sil ’t Leare. Deze is aan vervanging toe en dat is een investering van € 20.000. De leden en oud-leden hopen op de dag van het benefiet een zo groot mogelijk sponsorbedrag op te halen.

A.S.Z.V. Orionis is met driehonderd actieve leden één van de grootste zeilverenigingen van Nederland en de enige in Amsterdam. Vijf jaar geleden heeft de studenten zeilvereniging in een tweedehands skûtsje geïnvesteerd, die de naam De Tiid Sil ’t Leare draagt.

Scheur bij de mastvoet
“Bij de mastvoet zit een scheur en die wordt steeds groter,” vertelt Kirsten Schmidt van A.S.Z.V. Orionis. “Daarom vinden wij het niet meer veilig om met het skûtsje het water op te gaan.” De leden van de Amsterdamse Studenten Zeil Vereniging hadden niet verwacht dat de mast zo snel vervangen zou moeten worden. Zij gingen ervan uit dat deze kostenpost nog wel tien jaar op zich zou laten wachten. Vandaar dat zij nu met zo’n enorm groot gat in hun begroting zitten. Zelf kan de vereniging de kosten niet betalen, dus daarom zijn zij op het idee gekomen om de ‘BeneTiid’ borrel te organiseren.

€ 20.000
“De kosten van de mast zullen neerkomen op zo’n € 18.000,” zegt Kirsten. “Dit hoge bedrag heeft ermee te maken dat de mast heel specifieke afmetingen heeft en op maat moet worden gemaakt. De andere € 2000 willen we gaan gebruiken voor ander onderhoud aan het skûtsje. We willen niet eindigen met een heel leeg potje.”

Lees het gehele artikel op de bron: Zeilen