Havenfestival Almelo op 9 en 10 juli 2022

Op 9 en 10 juli 2022 organiseert Almelo Events voor de 5e keer het Havenfestival Almelo. Zij organiseren het Havenfestival jaarlijks, maar de edities van 2020 en 2021 zijn door het coronavirus letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Op dit moment is Almelo Events bezig om een geweldig programma te organiseren voor 2022 en ze hopen (om in scheepstermen te blijven) dat 3 maal scheepsrecht is. De organisatie heeft er erg veel zin in om er een geweldig en spetterend feest van te maken.

De doortrekking van de haven tot in het centrum van Almelo werd in november 2019 voltooid en vanaf 2020 kunnen we dus een veel groter watergebied gebruiken om beide dagen bol te laten staan van activiteiten die we in en op het water gaan organiseren. Er is plaats voor zo’n 40 tot 60 schepen.

We zijn nog bezig met de uitbreiding van ons programma, maar de volgende activiteiten zijn al definitief;

  • Shanty-koren uit binnen- en buitenland treden beide dagen op,
  • Waterpolowedstrijden in het havenstuk voor het Gemeentehuis,
  • City-swim op zondag, ( opbrengsten gaan naar een goed doel; in 2019 naar stichting ALS ), deelnemers zwemmen langs de boten,
  • Duik-demonstraties door onderwatersportvereniging Galathea,
  • SUP-board-demonstraties en toeschouwers kunnen gratis een SUP-boardles krijgen,
  • Er is een kinderplein, waar kinderen worden opgevangen en beziggehouden,
  • Gratis vaarten voor publiek met de Almelose Praam en de Vechtezomp uit Gramsbergen.
  • Kinderrommelmarkt op de kades op zaterdag,
  • Boekenmarkt op de kades op zondag,
  • De Scouting gaat met de jeugd vlotten bouwen op het water,

Bij dergelijke activiteiten mogen schepen niet ontbreken. In 2019 konden we rond de 25 schepen ontvangen, waaronder veel sleepboten, volgend jaar hopen we er meer te kunnen bewonderen in onze haven.

Schippers, die met hun schip naar het festival komen, hoeven uiteraard geen liggeld te betalen, en de bemanning krijgt beide dagen een lunch aangeboden bij restaurant “ het Stadslab “aan de haven. Als men eerder arriveert doen we niet moeilijk over de lunch voor die dagen. Er is plaats voor 40 a 60 schepen in de vernieuwde haven van Almelo.

Stroom en afvalcontainers zijn op kosten van de organisatie en men kan gratis gebruik maken van de faciliteiten van het havengebouw (wasmachines, toiletten, douches en waterinname).

Schippers, die met hun schip naar het Havenfestival Almelo willen komen kunnen zich aanmelden onder vermelding van lengte, breedte, diepgang , behoudsorganisatie en naam van hun schip bij l.sloet@hotmail.com