Havenfestival Almelo nodigt schepen uit

Op 4 en 5 juli 2020 organiseert Almelo Events voor het 4e achtereen volgende jaar het Havenfestival Almelo. De doortrekking van de haven tot in het centrum van Almelo wordt in november 2019 voltooid en in 2020 kan er van een veel groter watergebied gebruik maken om beide dagen bol te laten staan van activiteiten in en op het water.

Ze zijn nog bezig met de uitbreiding van het programma, maar de volgende activiteiten zijn al definitief;

  • Shanty-koren uit binnen- en buitenland  treden beide dagen op,
  • Waterpolowedstrijden in het havenstuk voor het Gemeentehuis,
  • City-swim op zondag, ( opbrengsten gaan naar een goed doel; in 2019 naar stichting ALS ), deelnemers zwemmen langs de boten,
  • Duik-demonstraties door onderwatersportvereniging Galathea,
  • SUP-board-demonstraties en toeschouwers kunnen gratis een SUP-boardles krijgen,
  • Er is een kinderplein, waar kinderen worden opgevangen en beziggehouden.

Bij dergelijke activiteiten mogen historische schepen niet ontbreken. In 2019 konden we rond de 25 schepen ontvangen, waaronder veel sleepboten, volgend jaar hopen we er meer te kunnen bewonderen in onze haven. Er is plaats voor zo’n 40 á 50 schepen in de vernieuwde haven.

Schippers, die met hun schip naar het festival komen, hoeven geen liggeld te betalen, en de bemanning krijgt beide dagen een lunch aangeboden bij restaurant “de Hoofdzaak” aan de haven.

Schippers, die met hun schip naar het Havenfestival Almelo willen komen kunnen zich aanmelden, onder vermelding van lengte, breedte, diepgang en naam van hun schip bij; l.sloet@hotmail.com

EOC
RVEN