Havenfestival Almelo eind juni 2021

Op 26 en 27 juni 2021 organiseert Almelo Events voor het 4e jaar het Havenfestival Almelo. Het Havenfestival wordt jaarlijks georganiseerd, maar de editie van 2020 is door het coronavirus letterlijk en figuurlijk in het water gevallen.

Het is goed mogelijk dat ook deze editie zal moeten worden afgelast als de situatie rond het coronavirus er om vraagt, maar met alle organisaties en deelnemers die toegezegd hebben te komen is afgesproken dat zij ruim van te voren bericht krijgen over een eventuele afgelasting.

De doortrekking van de haven tot in het centrum van Almelo werd in november 2019 voltooid en vanaf 2020 kan er van een veel groter watergebied gebruik maken om beide dagen bol te laten staan van activiteiten die we in en op het water gaan organiseren.

We zijn nog bezig met de uitbreiding van ons programma, maar de volgende activiteiten zijn al definitief;

  • Shanty-koren uit binnen- en buitenland  treden beide dagen op,
  • Waterpolowedstrijden in het havenstuk voor het Gemeentehuis,
  • City-swim op zondag, ( opbrengsten gaan naar een goed doel; in 2019 naar stichting ALS ), deelnemers zwemmen langs de boten,
  • Duik-demonstraties door onderwatersportvereniging Galathea,
  • SUP-board-demonstraties en toeschouwers kunnen gratis een SUP-boardles krijgen,
  • Er is een kinderplein, waar kinderen worden opgevangen en beziggehouden,
  • Gratis vaarten voor publiek met de Almelose Praam en de Vechtezomp uit Gramsbergen.

Bij dergelijke activiteiten mogen historische schepen niet ontbreken. In 2019 konden we rond de 25 schepen ontvangen, waaronder veel sleepboten. Volgend jaar hoopt de organisatie er meer te kunnen bewonderen in onze haven.

Schippers, die met hun schip naar het festival komen, hoeven uiteraard geen liggeld te betalen, en de bemanning krijgt beide dagen een lunch aangeboden bij restaurant “de Hoofdzaak” aan de haven.( als men eerder arriveert doen we niet moeilijk over de lunch voor die dag(en). Er is plek voor 40 a 60  schepen in onze vernieuwde haven.

Voor stroom en afvalcontainers wordt gezorgd ( zonder extra kosten ) en men kan gratis gebruik maken van de faciliteiten van het havengebouw ( wasmachines, toiletten, douches en waterinname ).

Schippers, die met hun schip naar het Havenfestival Almelo willen komen kunnen zich aanmelden , onder vermelding van lengte, breedte, diepgang , behoudsorganisatie en naam van hun schip bij;

l.sloet@hotmail.com