Havenfeesten Blankenberge terug, met 70ste editie

Een nieuwe start voor de Havenfeesten: na twee jaar pandemie gaat de 70ste editie door tijdens het hemelvaartweekend. Vier dagen lang een uitgebreid programma met shantybands, unieke schepen rond de jachthaven van Blankenberge.

Twee jaar lang bleef het stil rond de jachthaven van Blankenberge. Rond Hemelvaart bezoeken normaliter tienduizenden mensen de Havenfeesten, maar corona gooide roet in het eten. Dit jaar komt de 70ste editie er éindelijk wel. “En iedereen heeft er zin in”, knikt organisator Peter Sabbe.

De Havenfeesten staan voor klassieke schepen, ambiance in de cafés rond de jachthaven en het shantyfestival. Dat zijn liederen die door zeebonken worden gebracht, maar zelfs ook eventjes trending waren op TikTok. “We hopen dat we de jeugd kunnen trekken na de hype op TikTok”, zegt Sabbe. “Zeemansliederen staan ook voor ambiance, en dit jaar vliegt zelfs een shantyband uit Barcelona over om te komen optreden in Blankenberge. Zo’n groepen staan voor de sfeer van de Havenfeesten.”

Legendarische schepen
Meren onder andere aan in de jachthaven van Blankenberge: het schip Tres Hombres – inclusief rum en chocolade – of de impressionante Kamper Kogge. Die legendarische schepen zijn volledig publiekelijk toegankelijk tijdens de feesten.