Havendagen Zeewolde was een feestje!

Zomerse temperaturen, boten in alle maten, live muziek, kunst, oude ambachten, terrasjes, braderie, foodtrucks, water(sport)activiteiten, kermis voor de kleinsten: alle ingrediënten voor succesvolle Havendagen waren afgelopen weekend aanwezig in Zeewolde. Het publiek, dat in grote getale op het evenement was afgekomen, genoot volop.

De drie Havendagen, van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juli, trokken niet alleen inwoners van Zeewolde maar ook veel recreanten die op een van de vele recreatiebedrijven verblijven en ‘bootjesmensen’ van elders langs het Wolderwijd. Onder het publiek waren ook opvallend veel oud-Zeewoldenaren die voor deze gelegenheid af kwamen zakken naar Zeewolde om van het evenement en de optredens te genieten.

De boten vormden de basis voor de havendagen, maar er was ook volop muziek, met voor ieder wat wils. Van dweilorkesten, shantykoren, jazz tot ‘Big Bend’ en van rock- tot pop. Zo konden liefhebbers van Status Quo vrijdag in de feesttent lekker rocken op de stevige muziek van de ‘Status Quo Forever’ tribute band. Zaterdagavond liep Zeewolde uit voor een The Best ABBA Tribute Band. Dancing Queen, Mama Mia, Fernando, Chiquitita… vrijwel alle bekende nummers kwamen voorbij en werden luidkeels en -ook door het jeugdige publiek- woordelijk meegezongen!

Kortom; de Havendagen Zeewolde 2022 was voor velen een feestje!
De organisatie van de Havendagen Zeewolde lag in handen van Stichting Puur Zeewolde, Puur Plezier. Het doel van de stichting is om recreanten, toeristen en eigen inwoners te verrassen met diverse bijzondere belevenissen van eigen bodem.