Nieuws

Harlingen wil in 2026 mogelijk opnieuw gasthaven zijn van de Tall Ships Races

FVEN
EOC

De stad Harlingen wil in 2026 mogelijk voor de vierde maal gasthaven zijn van de Tall Ships Races. Dat bleek woensdagavond tijdens de raadsvergadering. „Ik merk een overwegend positieve grondhouding”, stelde burgemeester Ina Sjerps vast na een lange discussie over het nautische evenement. Die begon met de mededeling dat Harlingen „enkele tientallen minuten voor de vergadering” opnieuw is gepolst door de Britse organisator Sail Training International (STI).

De meeste raadsleden hoefden daar niet lang over na te denken. De Wad’n Partij deed er aanvankelijk zelfs nog een schepje bovenop en pleitte alvast voor een oproep om de Tall Ships ook in 2034 naar Harlingen te halen. Dan viert Harlingen 800 jaar stadsrechten.

Provinciale subsidie
Zo ver kwam het uiteindelijk niet. De burgemeester kijkt eerst naar de voorwaarden en gaat daarna „een teen in het water steken bij de provincie” om te kijken of er voor 2026 opnieuw subsidie beschikbaar is. Sjerps verwacht dat de kosten zullen oplopen „richting de 7 ton” en dat kan de gemeente niet alleen ophoesten.

Lees het gehele artikel op de bron: LC, alleen voor abonnees

Afbeelding: harlingenwelkomaanzee