Grote belangstelling voor Grachtenfestival Meppel, Marine komt met vier schepen

De belangstelling voor het zestiende Grachtenfestival in Meppel is overweldigend. Het maximale aantal deelnemers voor de historische vloot werd een maand geleden al bereikt, meldt organisator Stichting Meppel Vol Vaart. Het evenement wordt dit jaar gehouden in het weekend van 10, 11 en 12 juni.

Na twee jaar lege grachten kijkt Meppel vol verwachting uit naar het festival. ,,De aanmeldingen voor de historische vloot kwamen direct nadat bekend werd dat het evenement door kon gaan flink op gang”, vertelt Dick Ganzinga van de Stichting Meppel Vol Vaart die het jaarlijkse Grachtenfestival organiseert. In 2019, het lustrumjaar, verwelkomde de stad een recordaantal deelnemers. En ook tijdens deze zestiende editie vullen meer dan zestig historische schepen de grachten. Ganzinga: ,,De Koninklijke Marine was erg enthousiast en komt dit keer zelfs met vier schepen. We zijn ooit begonnen met één schip. In 2019 waren het er drie. Ook de Roadshow van de Koninklijke Marine is aanwezig. Mensen kunnen een belevingscontainer bezoeken en het werk van de marine ervaren.”

Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt. De organisatie meldt dat ook het avondprogramma weer goed is gevuld. Zowel op vrijdag- als zaterdagavond zijn er optredens door enkele spraakmakende bands op het drijvend podium aan de Stoombootkade.

Kijk hier voor meer info

Lees het gehele artikel op de bron: Stentor

Afbeelding: Grachtenfestival 2018, foto: Grachtenfestival Meppel