Gezonken sleepboot wordt online geveild

De gemeente Leiden heeft opdracht gegeven om de gezonken sleepboot Heron Heron te veilen. De Sleepboot is vorig jaar november geborgen nadat het gezonken was naast de Sumatrabrug in Leiden. (zie deze Scheepspost)

Bootveiling.com heeft opdracht gekregen om de boot te verkopen middels een veiling zodat er een transparant verkoopproces is. De boot ligt op het droge opgeslagen bij een afsleepbedrijf in Leiden.

Potentiële bieders dienen goed te bedenken wat ze met de bootwillen doen. Het schip is in zeer slechte conditie en heeft veel aandacht nodig. Alleen het afvoeren is al een klus omdat het een zware boot. Uiteindelijk is daar ook de startprijs naar: € 1,- plus veilingkosten. Veilingmeester Bolweg “We verwachten dat naast slopers voor het oude ijzer ook partijen geïnteresseerd zijn die de boot weer vaarbaar willen maken. We verkopen regelmatig boten die in een zeer slechte toestand verkeren maar waar toch weer liefhebbers voor zijn met gevoel voor nostalgie.”

Bootveiling.com adviseert iedereen die geïnteresseerd is om de boot donderdag 9 mei te bezichtigen. De veiling is voetstoots en in de staat waarin het zich bevindt. De koper zal zelf moeten zorgen voor het ophalen na gunning. Registratie op de website van Bootveiling.com is gratis en iedereen kan meebieden.

Kijken is mogelijk aanstaande donderdag 9 mei 2019 van 10.00-12.00 uur
De veiling sluit op maandagavond 13 mei april 2019 vanaf 20.00 uur
Ophalen na gunning is op afspraak binnen 7 dagen na de veiling

Bootveiling.com wil op deze positieve wijze bijdrage aan een duurzaam beheer van de vaarwegen. Door een veiling te organiseren krijgen boten opnieuw een kans om in de vaart te worden genomen.

Alle informatie is te vinden op www.bootveiling.com

Meer info over het schip uit 1935 vind je hier op deBinnenvaart