GalleryMaritime toont nautisch erfgoed van Robbert Das

GalleryMaritime in Colijnsplaat heeft vanaf 1 november tot eind december dit jaar een tentoonstelling specifiek gewijd aan de tekeningen van Robbert Das. Deze zijn onlangs tot nautisch erfgoed verklaard door het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De expositie in GalleryMaritime Colijnsplaat toont niet eerder gepubliceerde futuristische scheepstekeningen.

Robbert Das maakte schetsen en tekeningen van vaartuigen en vaarders. Onderzoek van Scheepvaartmuseum Amsterdam toonde aan dat het tekenwerk, naast authentiek, ook het kenmerk onnavolgbaar heeft. Zoals onderzoekers het omschreven; “Niemand zal deze handmatige vorm van expressie ooit kunnen evenaren”. Het museum in Amsterdam kocht eenendertig DAS tekeningen en definieerde zijn werk tot: nautisch erfgoed.

In boeken van uitgeverij Tirion zijn talloze tekeningen en teksten terug te vinden van Robbert Das en diens tweelingbroer Rudolf. Het eerste boek ‘Zicht op de toekomst’ werd een bestseller. En er volgden meer. Zijn nalatenschap is dermate omvangrijk dat generaties na hem, nog lange tijd nodig zullen hebben om het te begrijpen.

De galerie is dagelijks te bezoeken, telefonisch aanmelden wordt aangeraden. Ook het bouw-atelier is te bezoeken, op dinsdag en donderdag. De openingstijden zijn elke dag van 12.00 – 17.00 uur, de galerie is te vinden in Colijnsplaat en telefonisch te bereiken via 06-22591452.

Lees het gehele artikel op de bron: Scheepvaartkrant