Furieade 2020 gaat niet door

Het bestuur van de Furieade heeft helaas het besluit moeten nemen om de Furieade 2020 geen doorgang te laten vinden. In deze bijzondere tijd waarbij de Coronacrisis voor veel onzekerheden zorgt zou een feest meer dan welkom zijn. Maar een evenement organiseren waarbij onze tienduizenden bezoekers de anderhalve meter samenleving handhaaft lijkt onmogelijk.

De Furieade is een maritiem familie evenement met activiteiten voor jong en oud, welke dit jaar voor de 41ste keer zou plaats vinden van 30 september tot 4 oktober. Uiteraard is er gekeken of de Furieade aangepast kan worden, maar dat zou betekenen dat het karakter van dit grootse evenement flink zou worden aangetast. De activiteiten voor de ouderen en mindervaliden zouden wellicht helemaal komen te vervallen evenals de diverse podiumoptredens.

Ook de vele sponsoren maken pittige tijden door en het is daarom voor deze sponsoren, die vaak al vele jaren de Furieade medemogelijk maken, moeilijk ons ook dit jaar te steunen.

Maar de Coronacrisis heeft mensen en organisaties wel meer bij elkaar gebracht dus de organisatie denkt mee met verschillende partijen over mogelijkheden om Maassluis en haar inwoners toch nog een paar feestelijke activiteiten te geven voor dit jaar.