Fotowedstrijd rondom maritiem erfgoed

Het Europese project Cherish organiseert een fotowedstrijd waarbij deelnemers, inwoners en toeristen, foto’s van maritiem erfgoed kunnen insturen. ‘Het gaat om bijvoorbeeld vissers, vissersschepen, netten, historisch boten, visserijfeesten, stranden en kusten’, aldus de gemeente Middelburg. Zij is een van de bij het project aangesloten gemeenten.

‘Het doel van de wedstrijd is om door de kracht van beelden het bewustzijn over het belang van maritiem erfgoed en visserijgemeenschappen in deelnemende Cherish-landen te vergroten.’ Deze landen zijn naast Nederland, Spanje, Cyprus, Letland, Portugal, Griekenland, Italië en Duitsland.

Hoofdprijs
Deelnemen kan tot vrijdag 30 augustus door maximaal drie foto’s te uploaden via https://cherish2019.databases.eucc-d.de/plugins/pictures/. De foto’s moeten genomen zijn in een van de partnerlanden.

De deelnemers kunnen een reis naar de opening van de fototentoonstelling, een reizende expo van de beste foto’s, in een van de partnerlanden winnen. De bekende Zeeuwse fotografen Lex de Meester en Ruben Oreel vormen de regionale jury. Zij kiezen de foto’s voor de Europese selectie.

Het doel van Cherish is om de toeristische en zakelijke aantrekkelijkheid van de regio te vergroten door het maritiem erfgoed van de streek te promoten.

Kijk voor meer informatie op: www.interregeurope.eu/cherish.

Foto: de Willem Jacob start in Workum voor de Strontrace, foto Wouter van Dusseldorp