Expositie ‘SAIL IJmuiden’, met schilderijen van Willem Eerland.

Jammer genoeg gaat SAIL Amsterdam niet door, maar het bestuur van het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden heeft besloten dat de expositie ‘SAIL IJmuiden’ weel door gaat.

Vanaf zaterdag 4 juli kunnen bezoekers van het Zee- en Havenmuseum genieten van de tentoonstelling ‘SAIL IJMUIDEN’. Het museum beheert juweeltjes van scheepsmodellen, met aandacht en precisie gemaakt. Deze modellen kunnen nooit in de permanente tentoonstellingen worden getoond, omdat zij geen directe binding hebben met IJmuiden of met de geschiedenis van de IJmond. Deze schepen hadden wel in de sail-in parade van SAIL Amsterdam kunnen meevaren. 

Met de tentoonstelling SAIL IJMUIDEN laat het museum het publiek genieten van een parade van prachtige modellen van ‘sailwaardige schepen’, zoals de clipper Stad Amsterdam, Amerigo Vespucci, Groene Draak en de Danmark.  Deze sail-parade van scheepsmodellen wordt gecombineerd met een expositie van maritiem schilder Willem Eerland. De voorgaande expositie ‘Willem Eerland met schepen in IJmuiden’ is voor ‘SAIL IJmuiden ‘ aangevuld met sail-gerelateerde schilderijen, waaronder de clipper Stad Amsterdam met de Shabab Oman ll, de Passat de Viking en enkele portretten van opvarenden.

De tentoonstelling ‘SAIL IJMUIDEN’ is te zien tot en met 31 oktober.

Het museum is geopend op woensdag- zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor de spelregels voor een bezoek aan het museum zie www.zeehavenmuseum.nl.

Afbeelding: de 4-mast bark Viking