Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe Haring met zeillogger VL.92 Balder naar Vlaardingen

27 juni @ 17:00 - 19:30

Gratis

De Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen organiseert dit jaar het binnenhalen van de Hollandse Nieuwe in Vlaardingen. Dit binnenbrengen gebeurt op authentieke wijze door het aan wal brengen van het eerste vaatje haring vanaf de Zeillogger VL.92 Balder in het Museumkwartier.

Deze historische en culturele beleving vindt plaats op 27 juni, voorafgaand aan de opening van het Haring & Bierfestival aan de Westhavenkade tegenover Museum Vlaardingen. Om 17.00 uur begint het feest en zal de VL.92 Balder de Oude Haven binnen varen.

Tegelijkertijd wordt de burgemeester met de haringsjees opgehaald bij de Visbank en gaat daarna richting Westhavenkade waar ook de VL.92 Balder zal afmeren tegenover Museum Vlaardingen. Nadat de eerste haring is gekeurd en de schipper, de walbaas en de reder allemaal tevreden zijn zal de burgemeester het Haring & Bierfestival officieel openen! Daarna zal hij het eerste vaatje haring aanbieden aan het Aanloophuis ‘de Groene Luiken’ aan de Oosthavenkade.

Op zaterdag 29 juni gedurende het Haring & Bierfestival is de VL.92 Balder te bezichtigen en kunt u ook de expositie in het ruim bewonderen over ‘Vlaardingen OP en AAN het water’.

Gegevens

Datum:
27 juni
Tijd:
17:00 - 19:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.zeilloggerbalder.com/

Locatie

Museum Vlaardingen
Westhavenkade 54
Vlaardingen, 3131 AG
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Stichting Zeillogger Balder
Bekijk de site van Organisator