Erfgoedmanifestatie LVBHB in Winschoten 2021 is afgelast

Helaas meldt de organisatie van de erfgoedmanifestatie in Winschoten dat deze ook dit jaar niet doorgaat. De situatie rond het coronavirus èn de maatregelen daartegen zijn zó onzeker dat er na overleg met de gemeente Oldambt en het organisatieteam in Winschoten is besloten om het evenement in Winschoten niet door te laten gaan.

Bij dit jaarlijkse evenement komen meestal zo’n 200 schepen samen om het varend erfgoed en het belang van het behoud ervan aan het publiek te tonen. Tevens is het de zomerreünie van de LVBHB. Dit jaar zou dit plaats vinden in Winschoten, van 29 juli tot en met 1 augustus. Met deze beslissing is Winschoten voorlopig van de baan, want Gouda en Tilburg zitten vast aan respectievelijk 2022 en 2023.

Ook het evenement ‘Leeuwarder doorvaart’, dat in het weekeinde voorafgaand aan de erfgoedmanifestatie zou plaatsvinden gaat niet door. Zuur, voor een ieder, zeker voor Winschoten want volgend jaar wordt het Gouda en daarna Tilburg. Maar het is niet anders.

Er komt een alternatief programma
Maar varen kunnen we wel en dus werken de Noorderschippers en het bestuur van de LVBHB, aan een alternatief evenement-te-water in het Noorden. Zodra daar meer over bekend is kan je dat in de Scheepspost lezen. De deelnemers aan de Erfgoedmanifestatie die zich al ingeschreven hadden ontvangen binnen een paar dagen meer informatie en een aantal vragen over het alternatieve evenement.