Scheepspost

Lees al het nieuws voor en over het Varend Erfgoed

Archeologie

Endurance van Sir Ernest Shackleton is gevonden voor de kust van Antarctica

Volgens de Falklands Maritime Heritage Trust is het wrak van het schip Endurance van Sir Ernest Shackleton gevonden voor de kust van Antarctica. Het schip was niet meer gezien sinds het werd gekraakt door het ijs en zonk in de Weddellzee in 1915. Vorige maand vertrok de Endurance22-expeditie vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika, een maand na de 100ste verjaardag van de dood van Sir Ernest op een missie om het wrak te lokaliseren.

Endurance werd gevonden op een diepte van 3.008 meter en ongeveer vier mijl ten zuiden van de positie die oorspronkelijk was vastgelegd door kapitein Frank Worsley, aldus de trust.

Dr. John Shears, de expeditieleider, zei: “De Endurance22-expeditie heeft zijn doel bereikt. We hebben poolgeschiedenis geschreven met de ontdekking van Endurance en hebben met succes de meest uitdagende zoektocht naar scheepswrakken ter wereld voltooid. Bovendien hebben we belangrijk wetenschappelijk onderzoek gedaan in een deel van de wereld dat rechtstreeks van invloed is op het mondiale klimaat en milieu.

“We hebben ook een ongekend educatief outreach-programma uitgevoerd, met live-uitzendingen van aan boord, waardoor nieuwe generaties van over de hele wereld in contact kunnen komen met Endurance22 en geïnspireerd raken door de verbazingwekkende verhalen van poolonderzoek, en wat mensen kunnen bereiken en de obstakels die ze hebben. kunnen overwinnen als ze samenwerken.”

De onderzoeksdirecteur van de expeditie zei dat beelden van Endurance lieten zien dat het intact is. Dit is verreweg het mooiste houten scheepswrak dat ik ooit heb gezien. Het is rechtopstaand, trots op de zeebodem, intact en in een schitterende staat van bewaring. Je kunt zelfs ‘Endurance’ zien gebogen over de achtersteven.

Lees het gehele artikel op de bron: MSN