Dutch WoodenBoat festival verplaatst naar september

Het Dutch Wooden Boat festival zou oorspronkelijk deze zomer gehouden worden, maar vanwege corona is het festival opnieuw verplaatst, deze keer naar september.

Het festival zal plaatsvinden van 3 tot 5 september. Daarmee hoopt de organisatie wat meer zekerheid te kunnen bieden in deze corona-tijden. “Samen met wat botters, Wieringer aken en -skuutje in een kleine botter-race en wellicht de Helderse Jutter-havendagen op de plint, hopen we op min-of-meer open terrassen en restaurants”, zo laat de organisatie weten.

“De organisatie houdt zich aan allerlei regels maar wanneer blijkt dat we alleen ‘open’ mogen zijn met C-teststraten, C-inentingsbewijzen met mondmaskers en 1,5m eisen, waarbij tevens bekeuringen hiertegen naar de organisatie (of naar de deelnemers) worden berekend, dan gaat het hele feest niet door. We gunnen iedereen een fijn festival maar niet ten koste van onze vrijheden; nota-bene één van de grootste redenen dat we varen! Niet alleen kan de organisatie, die t WoodenBoat Festival gratis aanbiedt, deze kosten niet riskeren, maar ook vinden we het niet leuk om op zo’n manier een festival te organiseren”, vult de organisatie aan.

Het festival staat of valt met het komen van houten boten. Tot nu toe zijn er al wat aanmeldingen binnen gekomen. De toegang is voor zowel schepen als toeschouwers gratis. Er staan sprekers gepland, ketting-roeien, demonstraties en een tweedehands markt voor een goed doel.

Afbeelding: een Wooden Boat Festival in Australië