Driemaster ‘OOSTERSCHELDE’ bezoekt Maritiem Museum Rotterdam

Driemastschoener OOSTERSCHELDE is van 20 t/m 28 juni te gast in de museumhaven van het Maritiem Museum Rotterdam. Normaal gesproken reist dit ‘varend monument’ het hele jaar de wereld over: dit is een unieke kans om een kijkje aan boord te nemen.

Privétours aan boord
Vanwege de coronacrisis ligt de Rotterdamse driemaster OOSTERSCHELDE noodgedwongen stil. Van zaterdag 20 juni t/m zondag 28 juni is het schip daarom te gast bij het Maritiem Museum. Bezoekers van het museum krijgen de unieke kans op een privétour door de bemanning van dit bijzondere schip.

Driemastschoener OOSTERSCHELDE
Sinds 1992 is dit voormalig zeilend vrachtschip weer in de vaart na een grondige restauratie. Het werd het eerste Nederlandse zeilschip dat wereldwijd met gasten mocht varen. De OOSTERSCHELDE maakte tweemaal een reis rond de wereld en bezocht meer dan vijftig landen op vijf continenten. Het schip zeilde in tropische streken, maar ook werden meerdere poolexpedities ondernomen naar Spitsbergen, Antarctica en South Georgia. Op dit moment wordt ze klaargemaakt voor een reis naar Kaap Verdië in het najaar van 2020. Stap aan boord in de Maritiem Museum Haven en maak kennis met de bemanning en het schip!

Welkom aan boord!
De OOSTERSCHELDE is te bezoeken tijdens de openingstijden van het museum. De driemaster is uitsluitend te bezoeken met een entreebewijs van het museum, dat alleen online met te boeken is via www.maritiemmuseum.nl/tickets. Ook wie een kortingspas heeft, moet online een starttijd reserveren.