Nieuws

Donateursactie Behoud Museumhaven Spakenburg op Boeren- en Beestenboel

De Boeren- en Beestenboel is hét evenement over de agrarische historie van Bunschoten. De organisatie is zo vriendelijk ook ruimte te geven aan de promotie van de activiteiten van de Stichting Behoud Museumhaven Spakenburg.

Wie in de Spakenburgse haven kijkt ziet daar een geweldige unieke verzameling historische vissersschepen. Ook alles in prachtige staat en ook met zorg en liefde geconserveerd. Dat zouden we niet willen missen. Maar er zijn ook zorgen: de schepen in deze conditie houden is voor alle eigenaren zwaar. Er wordt gebuffeld door vrijwilligers en schippers om dat voor elkaar te krijgen. Er moet gevaren worden met bedrijven, subsidies gevraagd worden, en van alles georganiseerd om de centjes bij elkaar te sprokkelen voor behoud, onderhoud en veiligheid.

Om zo ook de unieke werf in stand te kunnen houden. De Stichting Behoud Museumhaven Spakenburg speelt daar een belangrijke rol in. Ze zet zich in om het botterspul te promoten bij overheden, bedrijfsleven en geld te vragen om dit alles te kunnen behouden. Een weinig belicht detail is dat de stichting ook de opleiding van nieuwe botterschippers en maten verzorgt. Want ook daar is vergrijzing, en wie kan er straks nog op een botter varen?

,,We zijn op zoek naar donateurs en daarom start op dit evenement de donateursactie. We nodigen u graag uit in onze stand.” Door een gulle schenking van de Rotary zijn er ook heerlijke broodjes zalm. Vrijwilligers proberen u de doelstelling van de stichting te laten steunen door u een flinke portie broodjes zalm te verkopen. Maar ze zullen ook proberen u donateur te maken. Ze leggen u ook graag uit waar dat geld aan besteedt gaat worden en hoe u steeds geïnformeerd en betrokken wordt. En dus ook wat u daar als speciale vriend voor terug krijgt. Als u donateur wordt is het broodje zalm het welkomstgeschenk!

Lees het gehele artikel op de bron: de Bunschoter