De tocht van de Götheborg naar Azië wordt verlengd

Onlangs is bekend gemaakt dat de geplande expeditie naar Azië met een jaar wordt verlengd, naar aanleiding van de grote belangstelling voor het schip tijdens de tocht in 2021. Aankomst op de eindbestemming in Azië is in september 2023. De route wordt voornamelijk in Europa uitgebreid, met de focus op Noord-Europa.

“De tussenstop in Stockholm, in augustus 2021, trok veel aandacht van zowel het bedrijfsleven als het publiek”, zegt Peter Alexandersson, CEO bij SOIC Ship Management. “Als reactie op die interesse en de mogelijkheden die het biedt, hebben we besloten om de expeditie uit te breiden en het aantal bezochte havens in Europa te vergroten. De expeditie wordt vooral uitgebreid met stops in hoofdsteden en landen rond de Oostzee.”

De nieuwe route wordt in twee stappen uitgevoerd; het schip zal in 2022 in Europa varen, de winter in de Middellandse Zee blijven en in het voorjaar van 2023 verder gaan naar Azië. De uitgebreide expeditie maakt het mogelijk om onderweg meer havens aan te doen, met name in Europa.

“Door de expeditie uit te breiden, houden we ook rekening met de onzekerheden die nog steeds bestaan ​​rond de effecten van de Covid-19-pandemie, met name in Azië”, aldus Alexandersson.

De missie van de Azië-expeditie is om de Zweeds-Aziatische handelsbetrekkingen te bevorderen en het schip te gebruiken als platform voor Zweedse bedrijven en Zweedse innovatie. De focus ligt op het tonen van innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst.

De nieuwe route in het kort
De Götheborg vertrekt mei 2022 vanuit Göteborg en komt in september 2023 aan in Shanghai. De oorspronkelijke route wordt verlengd, voornamelijk met extra tussenstops in Noord-Europa. In de winter van 2022/2023 zal het schip in de Middellandse Zee blijven en in het voorjaar van 2023 naar Azië gaan. De oorspronkelijke route was gepland voor vertrek vanuit Göteborg in april 2022 en aankomst in Shanghai zeven maanden later, in oktober 2022.

Bekijk hieronder de video over de Asia expeditie

Kijk hier voor meer info