De Scheldekraan komt terug op werf Vlissingen

De Scheldekraan staat volgende week weer in volle glorie bij Het Dok in het Vlissingse Scheldekwartier. De fundering op de nieuwe plek voor de Machinefabriek is goed uitgehard, zodat de aannemer maandag kan beginnen met de voorbereidingen voor de opbouw. Het onderstel wordt dinsdag op zijn plaats gezet, zodat een dag later de giek op het onderstel kan worden gehesen. In totaal komen er drie hijskranen en zes vrachtwagens aan te pas om de kraan een nieuwe vaste plek in zijn natuurlijke omgeving te geven.

Tribuneklanten
Belangstellenden kunnen de ‘verhuizing’ van de kraan volgen vanaf een tribune op de Peperdijk, aan de overkant van Het Dok. De Jan Weugkade is tijdens de verplaatsing van onderstel en giek verboden terrein in verband met de veiligheid. Op het stadhuis begrijpen ambtenaren en bestuurders dat veel Vlissingers en Scheldeliefhebbers van buiten de hijsoperaties willen volgen. Zowel op dinsdag 14 als woensdag 15 mei zorgt de gemeente voor koffie en thee voor tribuneklanten. ‘Kraankijkers’ krijgen om 10.30 en om 15.00 uur een bakkie troost op de tribune aan de Peperdijk.

Het is pas op het laatste moment echt zeker dat de verhuizing begint. Om de kraan veilig en goed op zijn plek te krijgen, mag het niet te hard waaien. Als er te veel wind staat, worden de werkzaamheden een week later uitgevoerd. Op de gemeentelijke website is eind van de week te zien of de werkzaamheden doorgaan.

Lees het gehele artikel op de bron: PZC

EOC
RVEN