De Postboot keert na restauratie terug naar Wieringen

De Postboot, vroeger de verbinding tussen het eiland Wieringen en de vaste wal, komt terug naar Wieringen. De boot verzorgde tussen 1911 en 1926 de verbinding met Van Ewijcksluis voordat het eiland door polder en dijken met het vaste land werd verbonden. Het is een authentiek stukje geschiedenis dat door het initiatief van twee jonge Wieringers en een Helderse ondernemer behouden blijft.

Richard Wigbout en Ron van der Meulen zagen het schip begin dit jaar op internet te koop staan. „De vorige eigenaresse heeft in Amsterdam op de boot gewoond, maar het stond nu al geruime tijd leeg”, vertelt van der Meulen. „Dit schip is zo nauw met de geschiedenis van Wieringen verbonden, dat we eigenlijk meteen zeiden dat we moesten proberen het te kopen. Zo’n kans krijg je maar één keer.”

Met zijn tweeën de boot aanschaffen bleek geen haalbare kaart, maar via de scheepsmakelaar kwamen zij in contact met Pierre Talloen, bestuurslid van Stichting Nautisch Erfgoed Willemsoord. Ook in Den Helder was het plan geboren om de Postboot terug te halen naar de regio. Een Helderse ondernemer met een groot hart voor Wieringen had vrijwel dezelfde plannen met de Postboot. Een samenwerking was toen snel geregeld. Pierre Talloen heeft de aankoop gesteund en begeleid.

Zeekracht
„We maken ons al een poos hard voor het regionaal bundelen van nautische activiteiten door meer samenwerking. Daarmee kunnen we beter de ’zeekracht’ van onze mooie Noordkop laten zien en kansen op steun vergroten. De Postboot past ook bij de plannen om in Den Helder een jaarlijks terugkerend nautisch evenement te organiseren met regionale uitstraling, onder de naam Haaks Waddenweek.”

Voor het zover is, moet er eerst een restauratie plaatsvinden. Het schip verkeert in een tamelijk deplorabele staat. De aankoop werd uit eigen zak betaald. Voor de restauratie doen de nieuwe eigenaren een beroep op de kennis en kunde van de Stichting Museumhaven van Den Helder.

De postboot onderhield de verbinding van De Haukes op Wieringen naar Van Ewijcksluis in de Anna Paulownapolder. Het schip is in  de vaart gekomen in 1913 als vervanging van een kleiner motorschip. De boot heeft dienst gedaan totdat de Korte Afsluitdijk (Amsteldiepdijk) gereed was in 1926, daarna is het schip verkocht.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD, alleen voor abonnees