De Maassluise trekschuit krijgt kleur

De trekschuit van het type Snik die in Maassluis wordt gebouwd ziet er steeds completer uit. Zo heeft zij nu een zacht rond dak gekregen en heeft zij binnen – in de eerste en tweede klasse reeds kleur gekregen. Voor het kleurschema is uitvoerig overlegd met conservatoren van de maritieme musea om zo dicht mogelijk bij een authentieke kleurstelling te blijven. De derde klas is te vinden in de kuip in het voordek. Het achterdek, waar de schipper van borrel en pijp geniet, wordt momenteel ingetimmerd met ook daar een comfortabele kuip.

Begin februari a.s. is de start voorzien van het breeuwen, dat is het vullen van de naden tussen de gangen. Dat gebeurt wel zoals vroeger met katoen, maar de teer, waarin de pek gedoopt werd, is vervangen door een moderne “pek”. Voor het breeuwen van de onderzijde wordt het schip op haar zij gelegd.

Te waterlating en doop
Nog steeds wordt er van uitgegaan dat op 10 april de trekschuit rond het middaguur te water zal gaan. Uitnodigingen en publiciteit daarover zal tijdig plaatsvinden. Gevoelig punt blijft natuurlijk wat mogelijk is in de coronatijd.

Kijk hier voor meer info: Historische werf