De geschiedenis van scheepswerf de Biesbosch in Dordrecht

Scheepswerf De Biesbosch heeft haar bekendheid verworven met de assemblage van de zogenaamde Franse motoren en met het ontwerpen en bouwen van duwboten en duwbakken voor de West-Europese binnenwateren.

N.V. Scheepswerf en Machinefabriek De Biesbosch Dordrecht is opgericht op 13 januari 1917. Van 1924 tot en met 1988 was de Franse staatsrederij CFNR grootaandeelhouder. Onder andere de historische duwboot Rene Siegfried, gebouwd op De Biesbosch in 1963 met bouwnummer 414, was CNFR-eigendom.

In 2000 ging de legendarische werf failliet. Het terrein werd later omgedoopt tot de wijk Stadswerven. Overgebleven restanten zijn de langshellingbaan en De Biesboschhal die na lang lobbyen van vereniging De Binnenvaart tot gemeentelijk monument is verklaard. De Binnenvaart wil hierin een toegankelijk Binnenvaartdocumentatiecentrum onderbrengen.

Maar de belangrijkste monumenten zijn de schepen die hier eens zijn gebouwd. Enkele hebben een ligplaatsvergunning gekregen om naast De Biesboschhal onder andere de geschiedenis van de scheepswerf te kunnen laten zien. Waaronder de Rene Siegfried, Lashbak CGS 6013, en de Fransemotor Marot. Stichting De Binnenvaart en stichting Leefwerf De Biesbosch hebben hier jaren voor gevochten.

Lees het gehele artikel van Jos Hubens op de bron: Maritiem Media

Foto: Amerikaanse helling waar twee kleine en één grote Fransemotor worden geassembleerd. Fotoarchief: Jos Hubens