De Alberdina: een lekker, stoer schip

Klaas van der Vloed en zijn vrouw Mariet hebben vier jaar met hun sleepboot Alberdina op de Middellandse Zee gevaren. In september varen ze opnieuw naar de Mediterannee.

Klaas van der Vloed (1942) is een zeiler van oorsprong. Op een mahoniehouten Sparkman and Stevens, een one-off van 36 voet, maakte hij jarenlang grote zeereizen en heeft hij vele wedstrijden gezeild. “maar mijn lieve echtgenote vond dat wat minder leuk.” De zeilboot ging eruit en Klaas ging op zoek naar een motorboot. Hij moest er zwel op de rivieren als langs de kust mee kunnen varen.

In 2002 vond hij op internet de sleepboot Alberdina. “Een stoer, lekker schip.” Hij wilde het naar eigen ontwerp verbouwen maar op aanraden van zijn vrouw huurde hij naval-architect André Hoek in. De Alberdina werd onder SI verbouwd.

“Het is een riviersleper, maar alle luiken aan dek kunnen gekneveld waterdicht worden afgesloten.en bij alle ingangen zijn hoge drempels ingebracht.”

De Alberdina (16,66 X 4,25 ,eten, 150 pk Bohn & Kähler) werd onder haar huidige naam in 1937 bij Bijlsma in Wartena gebouwd. Ze heeft ook Andreas en De Rupel II geheten en in de Tweede Wereldoorlog fungeerde zij als aandrijving voor een veerpont. Klaas denkt dat hij de vierde od vijfde eigenaar is. De originele motor was een Benz 1-cilinder, die eind veertiger, begin vijftiger jaren werd vervangen door een Bohn & Kähler KR 128 D. “Van dit type is er niet één meer die draait, dit is de enige in de wereld die er nog is.”

In september vertrekt de Alberdina naar Sète voor het festival Escale à Sète dat in april 2020 plaatsvindt en een Nederlands tintje krijgt. Vanwege zijn ervaring is Klaas gevraagd om een konvooi van vijf historische bedrijfsvaartuigen door de Franse binnenwateren te leiden.

Lees het gehele artikel op de bron: Scheepvaartkrant 915, pag 19

EOC
RVEN