Corona: Mag er nog recreatief gevaren worden in Nederland?

De prangende vraag rijst: mag er op eigen verantwoordelijkheid nog in Nederland worden gevaren? We gingen verschillende betrokken partijen af, om te horen wat de stand van zaken precies is.

Georganiseerde & ondersteunende watersport beoefenen is niet toegestaan. Wedstrijden en evenementen worden afgezegd. Maar juist nu de mensen thuis komen te zitten en het weer aan de beterende hand is, is de verleiding groot om een rondje te gaan zeilen. Is dit toegestaan? En waar moet men op letten?

Perswoordvoerder van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport zegt het volgende:

“Je mag binnen Nederland zeilen, maar we adviseren om sociaal contact te vermijden. Men moet te allen tijde het gezond verstand blijven gebruiken. En blijf de updates vanuit de overheid goed in de gaten houden. Net zoals Minister President Mark Rutte eerder van de week aangaf is het reisadvies verder aangescherpt. Voor alle landen geldt nu minimaal code oranje. Dat houdt in dat wordt aangeraden om alleen nog naar het buitenland te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Dit is ook van kracht voor mensen die op het punt staan om op reis te gaan met hun boot. Wij adviseren dan ook om reisplannen uit te stellen tot nader orde. De situatie kan snel veranderen, het is dus van belang om het nieuws rondom het coronavirus goed in de gaten te houden.” 

Lees het gehele artikel op de bron: Zeilen